Wat kan lifecoaching voor jou betekenen?

Beperkende overtuigingen en verouderde zelfbeelden kunnen je levensbestemming in de weg staan en zelfs angsten genereren. Sommige mensen weten bijvoorbeeld precies wat ze willen maar niet wie ze zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot interne conflicten.
Lifecoaching helpt je om van een afstand te kijken naar je eigen gedachten, gevoelens en gedrag, waardoor je beter zicht krijgt op je eigen patronen en hoe je deze zou kunnen doorbreken. We kunnen (weer) de ontwerper en regisseur worden van ons eigen leven. Daarbij is het belangrijk om te durven kijken naar onszelf, zowel naar ons innerlijk, als naar onze relaties met anderen en onze maatschappelijke positie. Wanneer we deze onderdelen goed met elkaar in overeenstemming kunnen brengen leggen we de basis voor een tevreden en gelukkig leven.

Alles binnen lifecoaching is erop gericht dat we onszelf als persoon accepteren en de eigen authenticiteit, zoals kwaliteiten en voorkeuren, nastreven. Je wordt gestimuleerd het heft in eigen handen te nemen. Zo kunnen bewuste keuzes worden gemaakt en doordachte acties worden ondernomen. Je voelt je erkend en gewaardeerd om wie jij bent en weet dat de lifecoach je respectvol en met goede intenties zal confronteren met je gedrag of je denkpatronen als daar redenen voor zijn. Je wordt bewuster en (weer) in beweging gezet. Zaken als overtuigingen, identiteit en zingeving kunnen aan bod komen. Maar ook je leef- en werkomgeving, je gedrag en je talenten.

Het is belangrijk dat je openstaat voor de mogelijkheden die lifecoaching biedt, en dat je gemotiveerd bent. Verder wordt er van je verwacht dat je eerlijk en open bijdraagt aan de gesprekken, en dat vragen en problemen worden uitgesproken. Dit alles natuurlijk met respect voor elkaar.

waar doe je het uiteindelijk voor?

Persoonlijke ontwikkeling en een groter bewustzijn. Een hogere kwaliteit van leven. Sterker in je schoenen staan. Meer in jezelf geloven. Minder het gevoel geleefd te worden door je omgeving. Meer voor jezelf opkomen. Een beter inzicht in (terugkerende) problemen. Meer zelfvertrouwen. Een positiever zelfbeeld. Betere persoonlijke- en werkrelaties. Meer plezier in wat je doet en in wie je bent. Hervinden van enthousiasme, passie en creativiteit. Nu wil dit nog niet zeggen dat je dan de hele dag plezier hebt, omdat aan alles nou eenmaal leuke en minder leuke kanten zitten, maar dat kan je dan wel beter accepteren.

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op!