over mijzelf

Wat is je naam?
Mijn volledige naam is Franklin Heilbron.

Wat is je achtergrond?
Ik ben in 1963 geboren in Amstelveen. Zoals je op de foto kunt zien heb ik een buitenlands tintje: dat is het Surinaamse bloed in mij. Al meer dan 25 jaar woon ik met veel plezier in Amsterdam, waarvan de laatste 12 jaar in een mooi appartement aan de Jan de Jonghkade in Nieuw-West.

Hoe heb je je ontwikkeld?
Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuwe dingen te leren. Ben een autodidact.
Na mijn middelbare school (Atheneum) koos ik voor de studie HTS elektrotechniek. Ik dacht destijds dat deze richting goed bij mij paste, maar al tijdens mijn stagejaar werd me duidelijk dat ik het niet vol zou houden tussen andere technici: ik was in meer zaken geïnteresseerd dan alleen techniek en kon mijn ei niet goed kwijt in deze omgeving. Daarom koos ik, na mijn diploma te hebben gehaald, voor een andere richting: de automatisering/detachering.
Tot mijn 20e was ik erg introvert, had een lage eigendunk en was vooral op zoek naar veiligheid. Het detacheringwerk zorgde ervoor dat ik voor mezelf leerde opkomen en leerde samenwerken met verschillende typen mensen in talloze bedrijven. In dezelfde periode begon ik me in mijn privéleven bezig te houden met oosterse filosofie en zelfanalyse. Ik ontdekte dat ik niet lekker in mijn vel zat, maar wist niet goed hoe ik dat moest aanpakken. Door voorzichtig, stukje bij beetje, onderdelen van mijn leven te wijzigen, en mijn gevoelswereld te delen met de buitenwereld, leerde ik mezelf beter kennen. Jarenlang hebben mijn technische, abstracte kant en mijn gevoelige, spirituele kant zich naast elkaar ontwikkeld: mijn werk vond plaats in de wereld van de automatisering, privé filosofeerde ik veel over het leven en probeerde ik dichter bij mezelf te komen en steeds beter naar mijn gevoel te luisteren. Ik bleek heel goed in staat om mijn diepste gevoelens te omschrijven én hierover met anderen te communiceren. Het legde de basis voor mijn huidige innerlijke kracht en was een persoonlijke doorbraak.

Hoe ben je in lifecoaching terecht gekomen?
Lange tijd verkeerde ik in de veronderstelling dat anderen in meer of mindere mate met eenzelfde ontwikkeling op geestelijk gebied bezig waren, dat dít het proces van "volwassen worden" was. Lang niet iedereen bleek dit echter te doen.
In de loop der jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, van Reiki Tera-Mai, zelfhypnose, sociale psychologie tot aan intuïtieve massage en de coachingsopleiding. Regelmatig kwam ik mensen tegen die zoekende waren, die de ene (spirituele) cursus na de andere volgden en maar niet bij zichzelf uitkwamen. Velen bleken de antwoorden voornamelijk buiten zichzelf te zoeken. Bij mij was intussen het inzicht ontstaan dat je veel meer in eigen hand hebt dan je vaak in eerste instantie denkt. Standpunten bleken verplaatsbaar en rigide denkbeelden ontpopten zich vooral als ankers voor het ego.
Het was slechts een kwestie van tijd dat ik de beslissing nam om mijn eigen leerpad en -proces in te zetten in mijn werkende leven. Het bleek een uitdaging om binnen de automatiseringswereld coachingstechnieken toe te passen. Niet iedereen stond ervoor open. Het werd tijd om mijn eigen bedrijf op te richten.

Wat zijn je valkuilen en je talenten?
In het verleden heb ik vaak mensen aan me willen binden door de "helper" te willen zijn. Anderen konden bij mij terecht voor hulp maar mijn eigen kwetsbaarheid stopte ik vaak diep weg. Gaandeweg leerde ik dat deze scheve relaties vooral energie kostten en dat ik juist sterker werd door mijn kwetsbare kanten te laten zien.
In mijn huidige bestaan worstel ik nog van tijd tot tijd met mijn perfectionisme.
Mijn talenten? Ik kan helder communiceren, ben zeer breed georiënteerd, sterk empathisch, combineer met gemak exacte- en niet-exacte onderwerpen en ben gemakkelijk om tegenaan te praten. Maar dat laatste mogen mensen zelf komen ervaren....(vette lach).

Wat betekent lifecoaching voor jou?
Lifecoaching biedt mij de mogelijkheid om heel veel aspecten van mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses te bundelen en beschikbaar te stellen aan anderen. Mijn ervaring is dat veel mensen bereid zijn om aan zichzelf te werken. Ze hebben alleen soms een zetje nodig om dit proces te starten. Het is een geweldig gevoel om daar deel van uit te mogen maken.