waarom coachen?

Lang niet iedereen ervaart het leven als een inspirerende leerschool, een uitdaging of een groot avontuur. We zien onszelf geconfronteerd met een maatschappij die steeds sneller verandert. Het leven lijkt jachtiger dan ooit tevoren, de eisen die we onszelf en anderen stellen worden steeds hoger en we lijken het drukker te hebben dan ooit. Komen we nog wel aan onszelf toe? Weten we wie we zijn en wat we willen? Laten we ons leven sturen door anderen of bepalen we de richting zelf?

Soms is een persoonlijke crisis de aanleiding voor coaching. Soms zijn het telkens terugkerende gevoelens van stress, of vage gevoelens van ontevredenheid met de bestaande situatie, in werk of privé. Dit kan zich uiten in zaken als concentratieproblemen, piekeren, oververmoeidheid en/of een overmatig gebruik van genotsmiddelen zoals alcohol, sigaretten en drugs.

Coaching gaat van het principe uit dat we verantwoording kunnen nemen voor ons eigen leven en de doelen die we willen behalen. Met de acceptatie van deze verantwoordelijkheid volgt het inzicht dat we invloed op ons leven kunnen uitoefenen. Dit inzicht maakt dat we ons minder slachtoffer voelen van hetgeen ons overkomt, en dat we dus meer sturing kunnen geven aan ons leven.

Met coaching onderzoek je je eigen functioneren en je focus. Coaching helpt je dichter bij jezelf te komen en te blijven. Het streven is om meer gebalanceerd, meer tevreden, rustiger, en meer ontspannen in het leven te staan. Je zal er wél wat voor moeten doen! Kies je voor de weg van de minste weerstand en laat je je meeslepen door wat bekend is? Kies je voor het bewandelen van uitgesleten paden, alleen maar omdat dát herkenbaar is? Of ben je bereid om verder te kijken en te zien of je lekkerder in je vel kunt zitten en/of beter kan functioneren? Als je bereid bent om hieraan te werken dan kan lifecoaching jou verder helpen.

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op!